First Lego League

First Lego League, internationell tekniktävling som utförs av högstadieelever med studenter från Chalmers som mentorer.
​​
Tävlingen har olika delmoment så som robotprogrammering och en forskningsdel där eleverna har studerat hur människor lär sig bäst.

I Sverige är det ett hundratals skolor som tävlar mot varandra. De bästa går vidare till en skandinavisk final, och om det går vägen där, till en världsfinal. Genom att lekfullt introducera eleverna till teknik är förhoppningen att inspirera och väcka intresse för ämnet och för ingenjörsutbildningar.

Regionfinalen kommer gå av stapeln den 8 November mellan kl 10.30 och 16.30 i Ljusgården i Arkitekthuset på Chalmers. På plats finns lag från Göteborg och regionen i stort, från Mariestad till Kungsbacka, med finns även de Chalmerister som fungerat som deras coacher och ett antal företag som sponsrat tävlingen.

Chalmeristerna har fått möjligheten att vara mentorer genom den valbara kursen Praktiskt Ledarskap inom Innovation som går under höstterminen. Kursen syftar till att ge studenterna praktiska erfarenheter av ledarskap och innovationsprocesser och startades 2013 av Maskinteknikprogrammet i samarbete med Entreprenörskolan.

Mer information om den globala tävlingen: http://www.firstlegoleague.org​


Kontakt: 
Hanna Sundström, Kursassistent i Praktiskt Ledarskap inom Innovation på Chalmers, 0705-905944, suhanna@student.chalmers.se
Catharina Norberg, kommunikatör Chalmers, 0705-261736, catharina.norberg@chalmers.se
Lennart Berlin, projektledare First Lego League Göteborg, robokidz@teknikklubben.se​
Kategori Evenemang
Plats: Ljusgården i Arkitekthuset
Tid: 2014-11-08 10:30
Sluttid: 2014-11-08 16:30

Publicerad: fr 07 nov 2014.