Stipendieutdelning - Energistipendiet

    
 
Igår hade jag nöjet att delta vid en mycket trevlig stipendieutdelning! Det gällde energistipendiet som delades ut på traditionsenligt manér med pyttipanna på anrika restaurang Kometen. Stipendiet, som delats ut tre gånger tidigare, uppgår till 22.000 kr och tilldelas en student på Väg- och Vattenbyggnadsprogrammets tredje eller fjärde årskurs eller mastersstuderande med inriktning mot energi- och miljötänkande, gärna inom solenergi.
 
Årets stipendiat, Erik Wallnér, går sista året på masterprogrammet “Sustainable Energy Systems” och han får stipendiet för att ta fram ett webbaserat räkneprogram som ska hjälpa fastighetsägare optimera solcellssanvändning.
- Meningen är att man även ska kunna få hjälp att hitta rätt lagstiftning samt ta fram en ekonomisk analys av den tänkta solcellsanläggningen.
Arbetet med programmet kommer att genomföras som ex-jobb under sommaren och Erik räknar med att ta examen i oktober/November 2015.
 
Chalmeristen och civilingenjören Johan Ahlgren (V83), tillika Energiförbättring Väst AB:s grundare och nuvarande ägare, instiftade stipendiet 2012 och har inga planer på att lägga ner det. Istället vill han ha med alla tidigare års stipendiater vid utdelningarna framöver och på så sätt skapa en allt större “familj” mottagare av hans generösa gåva.
 
- Jag tänker att ni är med på utdelningarna de närmaste 10-15 åren, sa han till de två av tre tidigare stipendiater som var närvarande vid årets utdelning.
 
Vidare öppnar han för att stötta stipendiaterna med råd och tips under deras fortsatta karriärer. Johan utstrålar verkligen genuin glädje över att få vara med och stötta unga chalmerister och på så sätt ge tillbaka till det lärosäte där han själv började den bana som kommit att bli så framgångsrik. Sällan känner man sig så stolt över att arbeta med alumnirelationer som när man får delta vid ett såhär glädjefyllt evenemang, detta är alumnirelationer när de är som bäst!
 
 
Birgitta Rorsman
Alumnirelationer

Publicerad: må 08 jun 2015.