Chalmerister regerar årets Hack Out West


För fjärde året i rad hölls i samband med musikfestivalen Way Out West 2015 ett hackaton i sann musikanda betitlat Hack Out West. Huvudsponsoren och arrangören Spotify stod för lokalen där man under två dagar innan festivalens början bjöd in utvecklare, designers och musiker till att utveckla en produkt där deltagarna rekommenderades att använda några utav API:erna från någon av API-sponsorerna (Spotify, Musixmatch, Songkick, Dropbox och SJ) samt underhålla den avsiktliga målgruppen.

Josefin Ondrus, masterstudent (IT12) på Chalmers, har sedan januari i år vid sidan av sina studier arbetat som en del av Spotify Street Team som arrangerar eventet. Förutom Josefin kunde man detta år även stoltsera med att alla som hamnade på prispallen också var Chalmerister.

Tredje pris gick till en duo bestående av Oscar Muhr och Robin Sveningson (båda IT13) och deras kreativa The MMOS project. Andraplatsen tog Ville Petersson hem. Ville gick i IT12 fram till förra hösten då han tog studieuppehåll för att arbeta med apputveckling och hans bidrag, Spacesynth, kommer upp på App Store i nästa vecka.

Vinnarna, gruppen Destination Unknown, består av alumnerna Ola Petersson (IT08), Jessica Andersson (IT08), Adam Scott (IT09), Carl Engström (IT07) och Mathias Forssén (IT10) som träffades via olika föreningar på Chalmers och som lät en klassisk afterwork vara kärnan till deras idé. Deras app, som går under samma namn som gruppen, är ett spel som går ut på att så snabbt som möjligt gissa vilken destination man är på väg mot, en liknelse till TV-programmet På Spåret. Vid varje etapp får man en ledtråd i form av ett låtstycke från en artist som har sitt ursprung från det mystiska målet inklusive utdrag från destinationens Wikipedia-sida. Ju närmare du kommer din slutstation desto mer vägledande blir hintarna samtidigt som antalet poäng du får för korrekt svar minskar.

Alla deltagare prisades med en VIP-biljett till Way Out West samtidigt som 1:a till 3:e pris ärades med ytterligare gåvor från samtliga sponsorer och också GitHub.

Segrarna säger själva att de inte hade förväntat sig att vinna eftersom konkurrensen var så tuff men är självklart mer än nöjda med vad de åstadkommit. 


Text: Anna Plaza

Foto: Kajsa F. Franzen

Publicerad: on 19 aug 2015. Ändrad: må 29 maj 2017