Karriärvägar

På Chalmers finns många olika möjligheter att göra karriär inom utbildning, forskning och nyttiggörande till exempel som doktorand, universitetslektor eller specialist inom ett forskningsfält. Utöver dessa tjänster inom akademin finns det också många intressanta tjänster som möjliggör framstående forskning och utbildning. Lär mer om respektive kategori nedan.
 

Doktorand

Vi tror att en nyckelfaktor för att kunna lyckas i sin roll som doktorand är att känna trygghet i vardagen. Det är en av anledningarna till att vi anställer alla våra doktorander. Det finns tydliga lönenivåer och de revideras varje år. Du har som doktorand tillgång till samma förmåner som andra anställda. Ingångslönen för doktorander är idag 31 600SEK och slutlönen 36 700EK per månad.*
 
 

Forskare och lärare

Chalmers ägs av en stiftelse, det ger oss en annan frihetsgrad än de statliga universiteten. På Chalmers finns det två olika karriärvägar för akademisk personal. Det ena är den traditionella; doktorand, forskarassistent, docent, biträdande professor och professor. .Anställs du på en av dessa tjänster betyder det att du förväntas ta ett ansvar för Chalmers som helhet och bidra till forskning, utbildning och nyttiggörande.

Det andra spåret inom akademin är specialistspåret. Detta vänder sig främst till den som i huvudsak har extern finansiering och som vill använda det mesta av arbetstiden till forskning och nyttiggörande.
 
 

Verksamhetsstöd (teknisk/administrativ personal)

Som en del av vårt verksamhetsstöd arbetar du för att ge bästa möjliga förutsättningar för våra forskare och lärare att bli framgångsrika samtidigt som du får möjlighet att utvecklas professionellt. Hos oss arbetar såväl generalister som specialister och vi arbetar processorienterat för att leverera ett kvalitativt och ändamålsenligt verksamhetsstöd. För att trivas bör du tycka om när verksamhet befinner sig i utveckling och med mål om ständig förbättring. Även inom verksamhetsstödet är Chalmers för en hållbar framtid viktiga ledord och det gäller såväl vårt praktiska arbete som din möjlighet till balans mellan arbete och fritid.
 


* Summor tagna september 2022

Sidansvarig Publicerad: ti 13 sep 2022.