Chalmers välkomnar internationella mastersstudenter

Närmare 300 internationella studenter från bortåt 80 länder har samlats på Chalmers för att börja läsa sitt mastersprogram. Det var förväntansfulla nya chalmerister som slöt upp i kårhuset där de fick lära sig om sitt nya lärosäte och sin nya hemstad.
Många av de nya studenterna har bara varit i Göteborg ett dygn eller till och med några timmar när de kommer till Chalmers under sista tisdagen i augusti. Welcome Day kallas dagen då de närmare 300 nya internationella mastersstudenterna blir introducerade till sin tid här. Rektor Stefan Bengtsson välkomnar dem alla och önskar dem en härlig och lärorik tid i sin nya hemstad. 

 Ni kommer träffa många nya vänner på Chalmers och bygga nätverk här som kommer vara väldigt värdefulla för er under ert kommande yrkesliv. 

Studenterna får under dagen mycket värdefull information om Chalmers och om Göteborg. De får bland annat lära sig hur kurserna på Chalmers kan vara uppbyggda, hur svenska personnummer fungerar och vad en vårdcentral är för något. 

Karam från Libanon ska göra sin master i kommunikationsteknik på Chalmers. Han berättar att han är imponerad av sitt nya campus och ser fram emot sin tid i Göteborg. 

–​ Engagemanget från alla på Chalmers är väldigt stort och det verkar finnas mycket olika aktiviteter även för internationella studenter utöver studierna. Och Göteborg är väldigt vackert!

För de flesta av studenterna väntar nu två år av mastersstudier på Chalmers och de kommande veckorna är fyllda av aktiviteter och utflykter för att de ska bli så hemmastadda som möjligt på Chalmers och i Göteborg.

Text: Sophia Kristensson

Publicerad: on 29 aug 2018. Ändrad: to 30 aug 2018