Vetenskapsfestivalen i Göteborg fick Kunskapspriset

Vi vann! En glad Annika Lotzman Dahl, projektledare för Vetenskapsfestivalen i Göteborg, ringde från Kunskapsgalan och berättade att festivalen vunnit Kunskapspriset i sin klass, kategorin Offentlig verksamhet. Annika tog emot priset ur Kronprinsessan Victorias hand.
De fem vinnarna av Kunskapspriset för 2004 är korade! Ett antal lyckliga kunskapsförmedlare utsågs på kvällen den 13 oktober i direktsändning i SVT:s kunskapskanal. Efter galakvällens slut kunde de lämna Kunskapsgalan i Stockholms stadshus 250 000 kronor rikare, med Kunskapsstatyetten av Bertil Vallien i famnen och med massor av ära i det personliga bagaget.

Juryns motivering till att ge Vetenskapsfestivalen priset löd:
För en omfattande och närmast uppsökande kunskapsspridning som täcker hela det vetenskapliga fältet. Genom skicklig organisation och marknadsföring, otraditionella metoder, mängder av aktivitetsplatser och en god portion entusiasm har Vetenskapsfestivalen blivit ett begrepp i regionen. Kunskap når ut till många inom skola och allmänhet som inte själva skulle ha sökt den.
Webbplats: www.goteborg.com/vetenskapsfestival

Vetenskapsfestivalen hade nominerats av bland andra Chalmers informationsdirektör Bodil Vesterlund Tingsby.

Kunskapspriset instiftades av NE Nationalencyklopedin AB 2002. Dagens kunskapssamhälle kräver nytänkande, stimulans och näring. Dessa krav ställs också på mottagarna av Kunskapspriset. Pristagarna skall vara goda förebilder och våga tänka i nya banor. På så sätt kan priset höja kunskapsnivån i Sverige.

Las mer på www.kunskapspriset.se

Av: Jorun Fahle

Publicerad: to 14 okt 2004. Ändrad: to 23 dec 2010