Högtidlig stämning på höstens examensceremoni

​Det som började med sång och dans en tidig morgon på Götaplatsen avslutades nu på traditionellt vis i hörsalen vid Chalmersplatsen. Närmare 250 nyutexaminerade studenter tog emot sina diplom under höstens examensceremoni 17 november.
​Efter tre, fyra eller kanske till och med fem studieår var det dags för de nyutexaminerade studenterna att ta emot sina diplom. Till tonerna av Chalmershymnen fylldes hörsalen Runan av studenterna tillsammans med vänner och familj under lördagen. Med examensmössan på huvudet eller på axeln var studenterna redo att ta emot sitt examensbevis som visar att de fullföljt sin utbildning.

Under ceremonin talade rektor Stefan Bengtsson, vicerektor Maria Knutson Wedel och kårordförande Gustav Eriksson, som alla på olika sätt önskade studenterna lycka till i det som väntar efter den avslutade studietiden på Chalmers. Studenterna fick även lyssna på alumnen Tingting Li som tog examen från Chalmers mastersprogram Supply chain management 2013 och nu arbetar som customs compliance manager på Rolls-Royce i Bristol. Hon berättade om hur Chalmers har hjälpt henne att komma dit hon är idag.

– Jag är stolt över vad jag har uppnått hittills och jag är särskilt tacksam över vad Chalmers har förberett mig för. Chalmers har gjort det möjligt för mig att påbörja min karriär och har även försett mig med en gedigen grund för att snabbt kunna klättra på karriärstegen. Jag är säker på att det kommer vara likadant för er.

Under examensceremonin delades även Chalmers pedagogiska pris ut. Årets pristagare är Mia Bondelind, Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, Risat Pathan, Data- och informationsteknik och Christian Sandström, Teknikens ekonomi och organisation. Pedagogiska priset delas ut varje år för att uppmuntra lärare till att förbättra och utveckla förutsättningarna för studenters lärande. Årets pristagare har på olika sätt lyckats engagera och motivera studenterna i sina respektive kurser.

Lördagen fortsatte med examensmiddag och underhållning för de nyutexaminerade studenterna och deras familjer.

Text: Sophia Kristensson

Publicerad: ti 20 nov 2018.