Vinnare av Science Slam 2017

​Från vänster: Anna Elofsson, Chalmers, Pernilla Wiitung Stafshede, Chalmers, Bentolhoda Fereydouni, Göteborgs universitet, Andreas Dahlin, Chalmers, Sami Adwan, Göteborgs universitet, Christoffer Petersson, Chalmers, Chiara Rinaldi, Göteborgs universitet, Karin Gyllenklev, moderator och Bettina Schulz Paulsson, Göteborgs universitet

​Anna Bergius

Vinst i Science Slam

Efter en hård match vann Christoffer Petersson, forskare vid fysik med sin presentation "Higgs boson and dark matter" i 2017 års Vetenskapsfestivalens Science Slam!

​Till tonerna av egenvald peppande musik steg de tävlande upp på scenen, presenterade av Karin Gyllenklev. De tog djupa andetag och i tre minuter presenterade de på ett populärvetenskapligt, intressant och underhållande sätt sin forskning.

Vi fick även lyssna till presentationer om talande stenar (Bettina Schulz Paulsson, Göteborgs universitet), böjbart elektroniskt papper (Andreas Dahlin, Chalmers), epigenetikens roll i cancer (Bentelhoda Fereydouni, Göteborgs universitet), proteinveckning (Pernilla Wittung Stafshede, Chalmers), hur konflikten i mellanöstern portätteras historiskt, geografiskt och socialt i läroböcker (Sami Adwan, Göteborgs universitet), hur utsläppen från flyg påverkar miljön (Anna Elofsson, Chalmers) samt hur mat och gastronomi kan påverka lokal utveckling (Chiara Rinaldi, Göteborgs universitet).

Efter en rafflande röstning av publiken genom mentimeter vann Christoffer Petersson. Hans presentation kan du se och höra här: Christoffer Petersons Higgs boson and dark matter

Publicerad: to 18 maj 2017. Ändrad: må 22 maj 2017