Tomas Nilsson ny kommunikationschef på Chalmers

I februari börjar Tomas Nilsson sitt uppdrag som kommunikationschef på Chalmers. Han kommer närmast från Vetenskapsrådet där han har varit chef för kommunikationsavdelningen. Tomas kommer att ingå i Chalmers ledningsgrupp.
– Vi är mycket glada över att få Tomas hit till Chalmers. Med sin erfarenhet av kommunikationsarbete inom både myndigheter och näringsliv blir han en stor tillgång. Hans breda kunskaper gynnar den fortsatta utvecklingen av såväl det interna som det externa kommunikationsarbetet inom avdelningen för Kommunikation och marknad, vilket i sin tur främjar hela Chalmers. Med Tomas i ledningsgruppen får vi också bättre möjlighet att i tidigt skede väva in strategiska kommunikationsaspekter i projekt och utvecklingsarbeten, säger Chalmers rektor och vd, Karin Markides.
 
Tomas Nilsson har arbetat med kommunikationsfrågor i olika roller sedan 1995, de senaste fyra åren som informationschef på Vetenskapsrådet. Innan dess var han Communications director på Astra Zeneca mellan 2002 och 2009. Tidigare har han bland annat arbetat med informationsfrågor och som produktchef och klinisk prövningsledare på Glaxo.
 
Tomas Nilsson börjar sin tjänst på Chalmers avdelning Kommunikation och marknad den 4 februari 2013.

Text: Magnus Myrén

Publicerad: to 13 dec 2012.