Tårtkalas på elektro

Fredagen den 8/11 ställdes det till med tårtkalas i Elektrohuset. Det som firades var att civilingenjörsexamen i elektroteknik fått omdömet Mycket hög kvalitet i Universitetskanslersämbetets utvärdering av svenska teknik- och ingenjörsutbildningar medan kandidatexamen och masterexamen fick hög kvalitet.

Initiativet till firandet kom ifrån studenterna på Elektro. Bland de som var med och firade märktes främst studenter. Givetvis var även programansvarig Jörgen Blennow på plats tillsammans med utbildningssekreterare Monika Råberg Hellsing, E-styret och många av lärarna på programmet.

Jörgen har varit programansvarig sedan 2008 och han berättar att teamet runt programmet tillsammans med studenter och lärare arbetat hårt och målmedvetet med att vidareutveckla ett redan bra program. Processen med att utvärdera de olika examina krävde en hel del arbete från programledningen och lärarna men också studenterna gjorde en väldigt bra insats vid lärosätesintervjuerna. De senaste åren har man jobbat med progressionen i programmet och att öka de ingenjörsmässiga färdigheterna. Anställningsbarheten är hög och arbetsmarknaden god när det gäller våra civilingenjörer och mastrar berättar Jörgen.

En student berättade att de hört att det eventuellt skulle bli ett stort firande på Chalmers då det var sammanlagt 16 av 45 utbildningar som fått omdömet Mycket hög kvalitet, men varför vänta med att fira, sa han, går man på det bästa elektroteknikprogrammet i Sverige så är det klart att man ska käka tårta. Vi är jätteglada och vi vill passa på att fira NU! Vi kan gärna fira en gång till i och för sig…

Det var inga köpetårtor man firade med utan studenterna hade tillsammans med Jörgen och Monika bakat tårtor större delen av torsdagskvällen. Tårtorna (28 stycken) var givetvis gula och dekorerade med diverse termer ur den elektrotekniska nomenklaturen. Stämningen bland elektrofolket var hög och tårtorna hade strykande åtgång. Det gick inte att ta miste på att det var en samling stolta elektrofolk som åt tårta denna fredag.

Text: Sandra Arvidsson

Publicerad: ti 19 nov 2013. Ändrad: må 17 feb 2014