Studenter intervjuar Nobelpristagare

I samband med Nobelveckan 2013 gästades Chalmers av tre Nobelpristagare. Erfarenhet och nyfikenhet möttes när studenter fick möjlighet att intervjua kemipristagaren Arieh Warshel och fysikpristagaren Francois Engl ert .

Två studenter inom kemi- och bioteknik, Suvi Panas och Linus Ögren, träffade Arieh Warshel, en av pristagarna i kemi, för att prata om utbildning och forskning. Samtalet kom att handla om tävlingsinstinkt, slumpens betydelse för ämnesval, och kemipristagarens väg fram till att välja just forskning och kemi, eller molekylär vetenskap som han vill att man ska kalla ämnet.

Fysikstudenterna Filippa Hallqvist och Daniel Langkilde pratade med fysikpristagaren Franois Englert om hans erfarenheter. I samtalet beskriver han bland annat betydelsen av att hitta ett ämne man har passion för och vilka likheter som finns mellan vetenskap, konst och filosofi.

Vill du studera fysik på Chalmers?

Teknisk fysik:

Publicerad: on 18 dec 2013. Ändrad: må 08 sep 2014