Studenter lanserar dejtingapp

Jakob Rockmyr ska precis påbörja sitt fjärde studieår på Chalmers, på entreprenörskolan. Under sina tre första år på industriell ekonomi föddes hans idé om att utveckla en app – en vision som blev verklighet för ett par veckor sedan, i ett handplockat kompetensteam om tre.

​– Jag har alltid haft den där entreprenörsådran i mig, att vilja skapa någonting, säger Jakob. Tanken bakom appen är att sammanföra människor baserat på vem deras kompisar tycker att de passar ihop med – det behövs i dagens dejtingelände, tillägger han.

Vi träffar Jakob och teamkompisen Sebastian Persson på Johanneberg campus. Sebastian är inne på sluttampen av sin utbildning på teknisk design, och killarnas olika program har inte bara gett dem olika kompetenser, utan även olika roller i projektteamet.

– Jag tror att vi har varit ganska bra på att komplettera varandra hela tiden. Jakob har haft den här drivande kraften, kommit med mycket idéer och det har varit åt alla håll och kanter. Och så kommer jag med min bakgrund från teknisk design där vi lär oss att ifrågasätta allting, så att man håller ett realistiskt perspektiv hela tiden. Men jag hade inte funkat utan det driv som Jakob har, så vi har jobbat i en ganska fin symbios tycker jag, säger Sebastian.

Ingen av dem har tagit fram en applikation tidigare, men berättar att de har lärt sig mycket genom göra fel och göra om – och att Chalmers är en väldigt fördelaktig plattform och ryggrad för entreprenörsdrömmar som deras. Projektet har redan nått flertalet viktiga milstolpar, och att kunna driva det eller liknande projekt på heltid vore en spännande framtid tycker båda två.

– Min dröm är ju att kunna fortsätta jobba med den här typen av idé, som i slutändan kanske leder vidare till andra projekt. Att bygga sitt eget lag, få vara med och påverka, ta fram stora förändringar – och göra gott, säger Jakob.

Se mer av Jakob och Sebastian i filmen ovan.

Text: Sofia Larsson-Stern
Foto/film: Johan Bodell

Vill du läsa mer om dejtingappen Wink, läs mer på deras hemsida: www.wink-app.com

Publicerad: fr 11 aug 2017.