Stämningsfullt firande under höstens examensceremoni

​Vikten av att hitta balansen mellan arbete och privatliv, det var ett av budskapen som de totalt 233 examinanderna fick höra under höstens examensceremoni lördagen 23 november.
Den högtidliga ceremonin började på klassiskt vis till tonerna av Chalmershymnen av Jerker Johansson och utanför kårhuset underhöll AllianceOrchestret och Chalmersbaletten. Familj och vänner till examinanderna hälsades välkomna av ceremonins konferencierer Hedvig Aspenberg och Philip Wramsby i hörsalen Runan.

Ceremonins välkomsttal stod Chalmers rektor Stefan Bengtsson för. Även Anna Karlsson Bengtsson, vicerektor för utbildning och livslångt lärande samt studentkårens ordförande Dennis Norman talade till studenterna och önskade dem lycka till inför livet som väntar dem efter studierna. Anna Karlsson Bengtsson höll även i diplomutdelningen för examinanderna som fick ta emot sina examensdiplom som visar att de fullföljt sin utbildning, till ljudet av publikens applåder och hyllningar.

Årets alumntalare var Christian Berg, grundare av Safer Society Group och vd för Paliscope. Han studerade automation och mekatronik på Chalmers, och tog examen 2002. I sitt tal pratade Christian Berg om hur viktigt det är att hitta en balans mellan arbete och fritid.

– Mina två viktigaste lärdomar till er är dels att hitta ett jobb som ni tycker är roligt och som är givande, och dels att ni kommer ihåg att det finns ett liv utanför arbetet också, ingen kommer tacka er om ni blir utbrända.

Underhållningen under ceremonin stod Chalmers sångkör och Gyckeljouren för. Efter programmet i hörsalen fortsatte festligheterna och det fanns även möjlighet för porträttfotografering av studenterna.

Text: Sophia Kristensson
Foto: Daniel Ahlqvist