Publicerad: on 30 okt 2013.

Organdonation, satir och Sustainability Jam på studenternas hållbarhetsdag

Den 21 november är det dags för inspirationsdag om hållbarhet för studenter på Chalmers och Göteborgs universitet. "Vi behöver peppa varandra och inspireras till hållbara val - små som stora. Jag hoppas att så många studenter som möjligt från Chalmers och Göteborgs universitet tar chansen att komma och lyssna till starka personligheter och berättelser som berör, och samtidigt få mer kunskap om olika aspekter av hållbar utveckling", säger Moa Persson, projektledare på Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV, som arrangerar dagen.

Hållbarhetsdagen äger rum 21 november på Sahlgrenska Akademin och gästas bland annat av Carolina Klüft, elitidrotterskan som numera är projektledare på Naturskyddsföreningen, Martha Ehlin (bilden ovan) från organisationen Mer Organ Donation MOD, serietecknaren Max Gustafson och Elsa Fries kostekonom och talesperson för tankesmedjan Dyrare mat, NU!.

Flera forskare finns också på programmet, däribland Deliang Chen, Institutionen för geovetenskaper, Göteborgs universitet, Fredrik Hedenus, Fysisk resursteori, Chalmers, Joakim Larsson, institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Göteborgs universitet, och Cecilia Solér, företagsekonomiska institutionen, Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Anmälan är öppen med sista anmälningsdag 18 november.

Läs mer på hemsidan www.hallbarhet.se och www.facebook.com/hallbarhetsdagen

Text: Sara Örtegren
Foto: Anna Rehnberg (Martha Ehlin), Ryno Quantz/Svensk Friidrott (Carolina Klüft)

Kontakt >>>
Moa Persson, projektledare för Hållbarhet, GMV
E-post: moa.persson@chalmers.se
Tel: 031 -772 49 57

Observera: Hållbarhet 2013 ska inte förväxlas med det separata evenemanget The Chalmers Day for a Sustainable Future, som äger rum den 8 november.

Publicerad: on 30 okt 2013.