Lyckad start för alumnernas jobbmässa

Över 300 anmälda besökare och 20 utställande företag.Det blev succé direkt när helaftonen CHARMalumn anordnades för första gången den 4 februari. "Man kan aldrig få för många kontakter, och vet aldrig vad de kan leda till. Det är det som är så roligt med såna här tillfällen", säger Mirsad Kasum, som var en av dem som minglade på CHARMalumn.

Mirsad Kasum driver egna företaget Framtech Consulting och söker nya uppdrag på alumnernas egen jobbmässa. Han är högskoleingenjör i elektromekanik med examen från Chalmers 1990.
 Nya möjligheter skapas utifrån nya kontakter. Det här är ett mycket bra tillfälle, slår han fast.

Vidareutveckling av CHARM
CHARMalumn är en vidareutveckling av Chalmers klassiska arbetsmarknadsdagar CHARM, och arrangerades i direkt anslutning till "modermässan". Kvällen innan den stora mässan passar 300 utexaminerade chalmerister på att mingla runt bland de 20 utställande företagen i Chalmers lokaler på Vasaområdet. De deltagande företagen betalar vardera 5 000 kronor för att få vara med. För de inbjudna alumnerna är det gratis.

Chalmerister bemannar många montrar
Bland de utställande företagen på CHARMalumn finns både jättar som Volvo Group och Vattenfall, men även mindre aktörer. Några långväga gäster är norska 4Subsea AS och Statens vegvesen.
Efter en rundvandring står det snabbt klart att många av de medverkande företagen sett till att bemanna sina montrar med chalmerister. Ett av dem är teknik- och it-konsulterna XDIN, som har 700 anställda på huvudkontoret i Göteborg och mellan 14 000 och 15 000 totalt i det franskägda bolaget.
 Det är en toppenservice att ha ett forum där man som företag kan komma i kontakt med alumner på det här sättet. Ingenjörer är vår målgrupp, och vi är här för att nätverka och träffa intressanta, potentiella medarbetare och marknadsföra oss, säger Helena Luokkanen, hr-partner på XDIN.
Vid sin sida i montern har hon gruppcheferna Joachim Johansson och Gustav Caesar, och hårdvaruutvecklaren Mike Kiprianoff. De båda sistnämnda är chalmerister - Gustav har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från 2007, och Mike är civilingenjör i elektroteknik med en master från Electric Power Engineering. Han tog sin examen så sent som 2012 och har jobbat på XDIN sedan 1 september.

Text: Michael Nystås
Foto: Daniel Billman och Gerardo Telese, Chalmers Film- & Fotocommitté, CFFC.se

Läs en längre version av artikeln och se fler bilder i Chalmeristbloggen

Se fler bilder från CHARMalumn på FlickR