Klassisk tävling om bästa pepparkakshuset

Chalmers klassiska pepparkakshusbakartävling går nu in i sitt spännande slutskede. Årets 14 bidrag finns utställda i Arkitekturhuset och föreställer allt från julfestens glittrigaste skor till Greveholms Slott. Vinnaren avslöjas den 13 december.

Det är studenterna på väg-och vattenbyggnadsprogrammet på Chalmers som varje år arrangerar en tävling i att bygga den bästa skapelsen "av helt igenom ätbara material med pepparkakor som huvudingrediens".

Tvärtemot vad man skulle kunna tro finns inga krav på att det måste vara ett hus. Högst fyra personer får samarbeta om varje bidrag, och modellen måste få plats på en 50x40 centimeter stor bricka.

I år har 14 bidrag lämnats in, och studenternas uppfinningsrikedom är precis som vanligt stor. Här finns bland annat en naturtrogen och detaljerad modell av Greveholms Slott, där årets julkalender i tv utspelar sig.
Inte mindre än två bidrag avbildar Eiffeltornet i Paris.

Text och foto: Michael Nystås

Läs mer och se fler bilder i Chalmeristbloggen >>>
chalmeristbloggen.wordpress.com/2012/12/07/klassisk-tavling-om-basta-pepparkakshuset

UPPDATERING, 2012-12-18: Modellen av julkalenderhuset Greveholms Slott vann både publikens och juryns hjärtan och tog hem förstapriset. Grattis!