Dags för cykeldag på Chalmers

Chalmers har sedan flera år tillbaka anordnat cykeldagar för att uppmuntra anställda och studenter på högskolan att cykla till och från arbetsplatsen, för en bättre hälsa och miljö. Kampanjerna arrangeras i samarbete med studentföreningen Chalmers Students for Sustainability som bland annat delar ut begagnade cyklar till behövande studenter. Den 29 april är det dags igen.

Nu har cykelsäsongen satt fart, så varför inte se över din cykel och göra den vårfin på Chalmers cykeldag? Duktiga reparatörer kommer att finnas på plats som hjälper dig med enklare justeringar.
Under lunchen kommer Chalmers Students for Sustainability att dela ut ett antal begagnade cyklar. Ett tips till dig som redan har en egen cykel som du vill serva är att komma tidigt, då vi av erfarenhet vet att det brukar vara kortare kö till cykelreparatörerna på förmiddagen.

Vi ses på tisdag den 29 april på Kemigården, Campus Johanneberg. Eventet börjar klockan 10:30 och håller på till ca 16. Arrangörer är Chalmers Students for Sustainability och Miljöenheten på Chalmers. Båda finns på plats hela dagen för att informera om sin verksamhet och svara på frågor.

Syftet med Chalmers cykeldag är att uppmuntra och inspirera till hållbara resvanor.

Program för Chalmers cykeldag 2014
Tisdagen den 29 april på Kemigården, Campus Johanneberg
Cykelreparatör Sportson Patrol kl 10:30-16:00
Cykelköket - hjälper dig att själv reparera din cykel kl 11:00-17:00 (ca)
Gratis utdelning av begagnade cyklar under lunchen
Miljöenheten informerar om Chalmers miljö- och hållbarhetsarbete kl 10:30-15:00
Chalmers Students for Sustainability informerar om sin verksamhet kl 11:30-15:00

Mer information:
Jennica Kjällstrand, jennica.kjallstrand@chalmers.se

Publicerad: må 28 apr 2014.