Inspiration och Pepp på Chalmersdagen 2016

Tusentals nyfikna ungdomar besökte Chalmersdagen 2016 för att få veta mer om programmen och om universitete i stort. På plats fanns bland annat organisationen Pepp som inspirerar fler tjejer att välja ingenjörsutbildningar.

Chalmersdagen gick av stapeln den 16 mars 2016, och tusentals potentiella chalmerister tog tillfället i akt att bekanta sig med universitetes olika utbildningar. I Kårhuset kunde nyfikna studenter möta representanter från alla Chalmers ingenjörsutbildningar samt Tekniskt basår. Dessutom kunde de testa sig i Chalmerskompassen för att få en liten vink om vilken utbildnings om skulle passa deras intressen.

Peppar tjejer att välja Chalmers

Pepp var också på plats under Chalmersdagen, en organisation som jobbar för att hjälpa fler tjejer att få upp ögonen för ingenjörsutbildningar. I montern kunde besökarna möta bland andra projektledarna Amanda Dalstam, som läser Maskinteknik, och Selma Björklund som läser Arkitektur och teknik på Chalmers.
– Idag visar vi upp vår verksamhet för blivande studenter på Chalmers och berättar om hur kul och viktigt det är att vara mentor.
Pepp syftar att inspirera fler unga tjejer att välja ingenjörsutbildningar – eller åtminstone att medvetet välja bort dem på rätt grunder.
– Vi är som ett bollplank. Man kan prata med oss även om man är osäker på om man vill bli ingenjör. Poängen är att tjejer ska få rätt information om vad det faktiskt innebär att jobba som ingenjör, alla möjligheter som finns. Många tänker bara ”det är mycket matte och det är tråkigt” och väljer bort en massa spännande branscher som hade kunnat vara jätteintressanta för dem.

Text och bild: Carolina Svensson
Film: Torgil Störner