Chalmers välkomnar nya studenter

​Hejaramsor, fyrverkerier och en pirrig promenad från Götaplatsen till Chalmers. Det var startskottet för en fyra veckor lång mottagning för de nya studenterna.
Det sprudlade av liv och rörelse när över 2 700 nyblivna studenter samlades vid Götaplatsen tidigt den 20 augusti. I och med det gjorde den första kullen av studenter födda på 2000-talet sitt intåg på Chalmers för första gången. De fick ett varmt mottagande av olika sektioner och utbildningar som i färgglada utstyrslar tog emot nykomlingarna med hejaramsor och välkomstgåvor.

I vimlet fanns Lukas Kallenberg från Sölvesborg som precis hade hittat fram till sina blivande klasskamrater. Han såg fram emot att börja civilingenjörsprogrammet i Maskinteknik.
– Jag flyttade hit för att programmet verkade intressant och för att jag ville bo i en större stad. Det känns spännande att äntligen vara här. Jag hoppas att det händer mycket under min tid på Chalmers och att jag får träffa många nya människor, säger han.

Myrra Carlsson från Karlskrona gjorde sig redo för att påbörja Arkitektprogrammet. Vägen dit har dock inte varit helt självklar.
– Jag pluggade till röntgensjuksköterska förut, men insåg att jag saknade matten. Därför valde jag att byta spår och börja på Chalmers istället, säger hon.

Från Götaplatsen blev det sedan gemensam vandring upp till campus Johanneberg där de första trevande konversationerna och vänskaperna tog fart. När alla slutligen hade samlats vid Teknologgården höll Chalmers rektor Stefan Bengtsson sitt välkomsttal.
– Bygg nätverk, hjälp varandra och ta hand om varandra, var hans uppmaning till de nyblivna studenterna.

Kårens ordförande Dennis Norman talade hjärtligt om sin studietid på Chalmers. Här hade han träffat några av sina bästa vänner, mött sitt livs kärlek och utforskat andra länder på flera utbyten. Även han ville skicka med några visdomsord.
– Gör någonting utöver era studier. Oavsett om det är att gå med i en förening, bygga cortège​ eller gå på fest. Chalmers är så mycket mer än bara tentor. Det här är ert nya hem.

Talen avrundades med pampiga fyrverkerier av studentföreningen Pyrot. Därefter var det dags för studenterna att bekanta sig närmare med sina klasskamrater och sitt nya lärosäte.

Text: Vedrana Sivac
Foto och video: Johan Bodell