​​​​Jens Hansson, samordnare för internationella avtal och delegationsbesök på Chalmers var i Washington DC för att ta emot priset från Studyportals. ​​​​​​​​ ​

Chalmers mottog pris från Studyportals

​Chalmers fick ta emot det finaste priset när studieplattformen Studyportals för första gången delade ut utmärkelser baserade på studentomdömen.
Chalmers slog 250 andra universitet från 46 olika länder i kategorin "högsta övergripande tillfredsställelse" i den nyligen lanserade Global Student Satisfaction Awards som delades ut vid den årliga NAFSA 2019-konferensen i Washington DC.
–Det här visar att studenterna på Chalmers är mycket nöjda över hur universitetet, staden och miljön stöder deras resa mot högre utbildning, säger Andres Proana Revelo, Digital Engagement Manager på Studyportals.

Den globala studieplattformen som är baserad i Nederländerna delar ut utmärkelser för första gången i sex olika kategorier. Utmärkelserna är baserade på studenternas egna recensioner på plattformen och syftet är att stärka utbildningarnas kvalitet i hela världen.
– Vi vill uppmuntra universitet att delta och uppmuntra deras studentkår att dela den informationen och därmed bidra till en ökad insynen i studievalet, säger Andres Proana Revelo.

Grace Leadkeattiwong från Thailand är en av masterstudenterna som har lämnat en recension om Chalmers på Studyportals.
– Jag tror att Chalmers har vunnit det här priset på grund av flexibiliteten och det transparenta systemet som finns här på Chalmers. Som student kan man välja och vraka bland valbara kurser och våra åsikter om kurserna tas på allvar. Chalmers brinner också för jämlikhet och hållbarhet, vilket gör det till en utmärkt plats att studera och vistas på, säger hon.

Arkitektstudenten Aleksandra Pucolowska från Polen har också känt sig manad att lämna en recension om sin upplevelse av Chalmers och Göteborg på Studyportals.
– Jag uppskattar att mitt program har många gästföreläsningar från branschen. Det finns också en härlig känsla av gemenskap här på Chalmers. Vi är stolta över att vara chalmerister.

Vinnare i Global Satisfaction Awards
Overall satisfaction: Chalmers tekniska högskola, Sverige
Quality of student life: Kühne Logistics University, Tyskland
Admission process: University of Tartu, Estland
Student diversity: The University of Auckland, Nya Zeeland
Student-teacher interaction: University of Cambridge, Storbritannien
Career development: Tecnológico de Monterrey, Mexiko

Om priset
  • Syftet är att öka transparensen i valet av universitet och stärka utbildningarnas kvalitet i hela världen genom att uppmana studenter att lämna recensioner om sina internationella studier.
  • Recensioner som tas med i beräkningen kommer från inskrivna studenter eller alumner som har tagit examen efter 2016. Detta ska säkerställa att det rör sig om relevanta erfarenheter från antingen inskrivna elever eller nyblivna alumner.

Text:
Vedrana Sivac
Bild: Studyportals

Publicerad: fr 28 jun 2019.