Skiss av interiör för projekt Samhällsbyggnad

Bild: White

Byggstart för projekt Samhällsbyggnad

Den 27 januari är det byggstart för projekt Samhällsbyggnad. Den nya miljön på Chalmers ska ge studenter, forskare och näringsliv en unik möjlighet till nya möten.

Samverkan och integration kommer att prägla de nya lokalerna för framtidens lärande och forskning inom Chalmers Samhällsbyggnad, där institutionerna Arkitektur och Bygg & Miljö ingår. Som ett led i att uppnå den visionen sker nu en omfattande ombyggnad som ska bidra till fler kreativa och stimulerande pedagogiska miljöer med hållbar utveckling i fokus. De nya lokalerna ska också ge en unik möjlighet till fysiska möten mellan forskare, studenter och näringsliv.

Totalt investerar Akademiska Hus på uppdrag av Chalmersfastigheter AB cirka 360 miljoner kronor i projektet. Inflyttning i de nya lokalerna för Chalmers Samhällsbyggnad är planerad till augusti 2016 för första etappen, det vill säga kurshuset Väg och Vatten 1 som byter namn till Samhällsbyggnad 2. Inflyttning för andra etappen, det vill säga A-huset som byter namn till Samhällsbyggnad 1, är planerad till augusti 2017.

Läs mer om byggstarten och det första spadtaget

Publicerad: må 25 jan 2016. Ändrad: ti 26 jan 2016