– i ny kortfilm av Svenska Institutet

När kompisarna stannade kvar i Indien valde Abhilash "Abhi" Ram att genomföra sina masterstudier på Chalmers. Nu har Svenska Institutet gjort en film där Abhi berättar om hur han fick upp ögonen för den lilla tekniska högskolan i norr.

Mina tre år i Sverige har verkligen fått mig att växa som människa. Chalmers är inte enbart en exceptionell forskningsmiljö med skickliga professorer. Jag gillar att man som student uppmuntras att utmana gamla idéer och tänka kritiskt, säger Abhi, som just avslutat sina masterstudier i Micro Technology på Chalmers.

På två minuter får man följa Abhi Ram från Indien till laboratoriemiljön och campus på Chalmers. Han är en lysande ambassadör för högskolan och för Sverige som studieland.
Lärarna på Chalmers tilltalas med förnamn och värmen och vänligheten är slående. De bryr sig verkligen om både dig och dina idéer. Stora delar av forskningen här är starkt relaterad till hållbar utveckling, något som jag tror är framtiden, säger Abhi.

Filmen är delvis animerad och tydligt inspirerad av norska popgruppen A-has banbrytande video till världshiten "Take on me" från 1985. Det är snyggt och elegant gjort av Svenska Institutet.
 Tveka inte om du får chansen. I Sverige finns många möjligheter. Var den du är - och var stolt för det! avslutar Abhi Ram.

Text: Michael Nystås
Foto: Svenska Institutet