Sveriges främsta uppstartsmiljö firar 20 år

Det är landets mest framgångsrika uppstartsmiljö. En unik skola för framtidens entreprenörer, som genom åren har utbildat över 500 kreativa och nytänkande studenter. Nu firar Chalmers entreprenörskola 20 år – med ett jubileum som sätter fokus på dagens brännande frågor inom entreprenörskap.

​Sedan 1997 har Chalmers entreprenörskola utvecklat framtidens entreprenörer och teknikbaserade uppstartsföretag. Det nyskapande masterprogrammet har haft en stor inverkan på entreprenörskapsscenen i Göteborg och resten av landet, och är idag Sveriges mest framgångsrika uppstartsmiljö sett till bolagens omsättning.

Ledande entreprenöriellt universitet

Entreprenörsskolans studenter är entreprenöriella i en mångfald av sammanhang – industriföretag, uppstartsföretag och sociala företag. Programmet har under flera år legat i topprakning hos University Business Incubator Index för Europa och övriga världen. Chalmers tekniska högskola satsar nu på att bli ett ledande entreprenöriellt universitet och Chalmers entreprenörskola är en stor del i denna strategi.

Jubileumsdag som avstamp för framtiden

Den 17 november firar Chalmers entreprenörskola 20 årsjubileum - en dag helt i entreprenörskapets tecken. Dagen bjuder på både Venture Pitch och ett stort jubileumsseminarium som behandlar ämnet entreprenörskap på djupet, tillsammans med några av Sveriges främsta profiler inom entreprenörskap. Dagen avslutas med en jubileumsmiddag för inbjudna alumnis.

Inbjudna talare är bland andra:
•    Sofia Appelgren (Mitt Liv)
•    Carl Bennett (Getinge, Elanders, etc.)
•    Martin Lackéus, Chalmers
•    Pontus Braunerhjelm (Swedish Entrepreneurship Forum)
•    Lena Treschow Torell (ordförande Chalmers styrelse)

Jubileet är ett avstamp för de 20 kommande åren av ledande entreprenörskap på Chalmers.

Välkomna!

Video: se intervju med Mats Lundqvist om jubileet

Venture Pitch och jubileumsseminariet är öppet för allmänhet och media, och anmälan kan göras nedan:

När och var:
Fredag 17 november, kl 13.00-17.00 (Jubileumsseminariet kl 15-17)
RunAn, Kårhuset, Chalmersplatsen 1
Kontakt:
Mats Lundqvist, professor och föreståndare för Chalmers entrenprenörskola
Tel: 031-772 11 95

Publicerad: fr 20 okt 2017.