Hilary Bradbury blir ny jubileumsprofessor på TME

​Doktor Hilary Bradbury vid Oregon Health & Science University i USA blir en av Chalmers fyra jubileumsprofessorer 2018. Bradbury, som nyligen föreläste på TME och under CHI:s nätverksträff Improvement Update, bjuds in till TME under tre månader.
​I snart 40 år har Chalmers varje år erbjudit en jubileumsprofessur för att attrahera professorer som med sin kompetens kan berika Chalmers forskningsmiljöer. Professuren delas oftast upp i olika tidsintervaller under året, och i år knyts en av professurerna alltså till TME.

Hillary Bradburys forskning handlar om mänskliga och organisatoriska dimensioner för att skapa hälsosamma samhällen. Våren 2017 föreläste hon om aktionsforskning på TME, samt på nätverksträffen Improvement Update anordnad av Centre For Healthcare Improvement.

FAKTA OCH MER INFORMATION:

Chalmers samtliga jubileumsprofessorer för 2018:

•    Hilary Bradbury (Oregon Health Sciences University, USA), Teknikens ekonomi och organisation|TME
•    Claudia Eckert (The Open University, Storbritannien), Industri- och materialvetenskap | IME
•    Paula Caselli (Max-Planck-Institute for Extraterrestrial Physics, Tyskland), Rymd-geo och miljövetenskap | SEE
•    Keith Hampson (Curtin University, Australien), Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik | ACE

Mer läsning:

Publicerad: on 07 jun 2017. Ändrad: ti 30 jan 2018