Premiärdags för Into the Forest

Den 18 mars är det svensk premiär för den fransk-svenska skräckthrillern "Into the Forest", som delvis spelats in på MC2. Premiären äger rum under 25-årsjubilerande Filmfestival på Dal.
"Into the Forest", eller "Dans la foret" som den heter i original, handlar om två bröder – Tom, 8, och Benjamin, 11 – som reser från Frankrike till Sverige för att tillbringa sommarlovet med sin pappa, som de inte träffat på länge. Det är en psykologisk skräckthriller i regi av Gilles Marchand.
 
Arbetar i renrummet
Under hösten 2015 spelades flera scener in i renrummet där filmens huvudperson ska ha sin arbetsplats.
– Han har en typ av jobb där vi ville åt en steril miljö där man arbetar i skyddskläder – och vi är väldigt glada över att ha hittat den rätta miljön här på Chalmers. Renrummet stämmer väldigt väl överens med regissörens visioner, sa Frida Hallberg, en av filmens svenska producenter på GötaFilm, i en intervju i samband med inspelningarna.
 
Lånade ut instrument
MC2 lånade också ut en del instrument och attribut som hör forskarmiljön till – bland annat postrar, forskningsartiklar och andra trycksaker.
 
"Into the Forest" är en samproduktion mellan franska Les Films de Francoise, svenska GötaFilm International, som Frida Hallberg är knuten till, samt Film i Väst.
Huvudrollerna spelas av Jérémie Elkaïm, Timothé Vom Dorp och Theo Van De Voorde.
 
Separat visning på MC2 kan bli aktuell
Vid den svenska premiären introduceras filmen av Martin Carling (C), kommunstyrelsens ordförande i Dals-Eds kommun, tillsammans med filmens svenska medproducenter Frida Hallberg och Olivier Guerpillon. Filmfestival på Dal är Sveriges tredje största filmfestival, med ett 70-tal visningar på tio dagar.
 
MC2 hoppas kunna arrangera en separat visning av filmen längre fram i vår.
 
Text: Michael Nystås
 

 

Publicerad: to 09 mar 2017. Ändrad: må 13 mar 2017