Matematikkonsulterna

Torbjörn LundhMatematiska vetenskaper vid Chalmers och Göteborgs universitet är Sveriges största matematikinstitution. Här jobbar över hundra matematiker med forskning och undervisning. För översikt av vår verksamhet och forskningsområden, se http://www.chalmers.se/math/. Institutionen har under en längre tid haft en konsultverksamhet. Dels för att skapa kontakter och underlätta arbetet för andra forskare, men också för att erbjuda hjälp med matematiska frågor rörande problem och tillämpningsområden utanför akademiens väggar – något som vi är särskilt intresserade av.

Ofta möts vi av reaktioner att det är förvånande vilken spännvidd av reella problem som man angripa med matematiska metoder. Vi hjälper gärna till med att ge ett problem en matematisk formulering, föreslå modeller, rekommendera olika numeriska lösningsmetoder, effektivisera lösningstekniker och en matematisk lösningspresentation.

Problem som redan har en matematisk formulering är naturligtvis också något som ligger oss varmt om hjärtat. Dessa kan till exempel röra frågor om

  • optimering
  • partiella och ordinära differentialekvationer
  • Fourieranalys
  • finita elementmetoder och annan numerisk analys
  • egenvärdesproblem.

Hör av er med era frågeställningar, stora som små, till matematikkonsulterna i Göteborg. Maila eller ring för att boka ett första möte. Om möjligt, skriv gärna ned problemet och skicka via mail. Vi gillar problem!

For information in English about our consultant services, please contact us.

Serik Sagitov (föreståndare/kontaktperson)
tel: 031-772 5351
e-post: serik@chalmers.se

Publicerad: fr 31 aug 2012. Ändrad: fr 07 dec 2018