Guldkärnor till Matematiska vetenskaper

​Johannes Borgqvist och Oliver Thim har belönats med fysikteknologernas pedagogiska pris Guldkärnan.

Oliver Thim och Johannes BorgqvistGuldäpplet och Guldkärnan delas ut årligen och är Fysikteknologsektionens pedagogiska pris för bästa föreläsare respektive räkneövningsledare och labbhandledare. Prisutdelningen skedde vid sektionens middag den 26 februari.

Johannes Borgqvist, doktorand i matematik med inriktning tillämpningar, mottog Guldkärnan med motiveringen: På storgruppsövningarna i linjär algebra och numerisk analys var Johannes en motvikt mot de teoritunga föreläsningarna och gav genom tillämpningar insikt och förståelse för ämnet. Med en avslappnad inställning och ett gott sinne för humor förklarade han noggrant uppgifterna i kursen. Han var uppmärksam för frågor och försökte se till att alla förstod. Johannes insats var ovärderlig för kursen linjär algebra och numerisk analys och därför tilldelas han Guldkärnan 2019.

Oliver Thim, amanuens, mottog Guldkärnan med motiveringen: På räkneövningarna i linjär algebra och envariabelanalys gav Oliver trygghet med lugna svar och tydliga genomgångar av avancerade uppgifter. Med en fantastisk förmåga att förklara svåra uppgifter och matematiska koncept och ett extraordinärt engagemang där han laddade upp lösningar i latex och alltid fanns tillgänglig att prata med har Oliver gjort en jätteinsats för programmen och därför tilldelas han Guldkärnan 2019.

Foto: Fysikteknologsektionen


Sidansvarig Publicerad: ti 19 mar 2019.