Bild på studenter i körsimulator

Körsimulator

​​Körsimulatorn på maskinprogrammet är ett modernt och avancerat system i nivå med vad forskningscentrum och biltillverkare använder men den är helt och hållet tillägnad dig som är student på Chalmers. 
Simulatorn erbjuder rörelse i sex frihetsgrader för att på så sätt återskapa både bilens rörelse i den virtuella världen, men även simulerade chassirörelser. Den stödjer två olika matematiska modeller som du sedan kan ställa in för att matcha godtyckligt fordon. Den ena modellen är enklare där du bara behöver tänka på vilka parametervärden som används medan den andra är en helt öppen Simulink-modell där du är helt fri att modifiera även underliggande ekvationer. 

Detta ackompanjeras av en grafikmotor som erbjuder utveckling av både banor och bilar, vilket lyfter inlevelsen och flexibiliteten till en högre nivå. 

För att maximera tillgängligheten för dig kommer studentföreningen Caster att erbjuda kurser i hur man använder systemet, men även agera som en kompetensnod för vidareutveckling i olika projekt. Hit kan studenter vända sig som antingen vill provköra eller vara med och utveckla simulatorn. 
Kontakt 

Sidansvarig Publicerad: to 20 aug 2020.