Kandidatutbildningar

Institutionen för mekanik och maritima vetenskaper erbjuder dig en mängd olika kurser på olika nivåer. Du kan ta del av hela vårt kursutbud ​på Studentportalen.

Nedan kan du läsa om två områden där vi är särskilt aktiva.

Sjöfart
Det är ingen slump att Sveriges topputbildningar inom sjöfart finns på Chalmers i Göteborg och årligen lockar cirka 300 studenter. I Göteborg finns nordens största hamn och många svenska rederier har sitt säte här. Chalmers utbildningar har goda samarbeten både internationellt och nationellt. Som student kommer du att erbjudas en unik bredd om du utbildar dig till sjökapten, sjöingenjör, sjöbefäl eller studerar internationell logistik​ i Sveriges huvudstad inom sjöfart.


Maskinteknik, Teknisk design, Automation och mekatronik​​​
Ingenjörer inom maskinteknik, mekatronik och design får tillsammans idéer att ta form, bli en produkt och därefter börja fungera i ett sammanhang. Var i utvecklingskedjan du vill vara väljer du själv, men vi lovar att vilken utbildning du än väljer inom vårt område kommer du att bli en del av morgondagens produktutveckling. Du får växa och använda din talang genom att tillsammans med andra skapa nya och moderna produkter för en säkrare, bättre och roligare framtid.

Sidansvarig Publicerad: to 20 aug 2020.