Autonom hjullastare i Miniatyrlab
​​Autonom hjullastare i Miniatyrlab, Mekanik och maritima vetenskaper​

Fordonsteknik och autonoma system

​Avdelningen för fordonsteknik och autonoma system (VEAS) bedriver forskning inom områdena fordonsanalys och robotik. All forskning är fokuserad mot övergången till ett hållbart samhälle och transportsystem där fordonssäkerhet, energioptimering och autonoma fordon utgör de viktigaste byggstenarna. VEAS har som övergripande mål att erbjuda nya och innovativa lösningar på relevanta problem inom forskningsområdena.

Avdelningen har tillgång till moderna laboratorier för fordonsdynamik och autonoma system, samt ett nära samarbete med Volvo Cars fullskale-vindtunnel. All forskningsverksamhet baseras på simulering, modellering samt verifierande experiment, och centralt för verksamheten är ett omfattande samarbete med olika universitet och industriföretag både i Sverige och Europa.

Avdelningens undervisning sker till största delen inom de internationella Mastersprogrammen Automotive Engineering och Complex Adaptive Systems. Kurser ges inom områdena Fordonsdynamik, Fordonsaerodynamik, Termisk Optimering och Adaptiva system.

Forskningsprojekt​
Anställda på avdelningen Fordonsteknik och autonoma system​​

Har du frågor om avdelningen eller söker ett samarbete med någon av våra medarbetare, vänligen kontakta avdelningschef
Simone Sebben​.

Publicerad: må 11 sep 2017. Ändrad: to 17 jan 2019