Forskare

Forskning

Tvärvetenskaplig forskningsportfölj - Starka teoretiska och experimentella färdigheter​

Institutionen för mekanik och maritima vetenskaper innehar en tvärvetenskaplig forskningsportfölj med starka teoretiska och experimentella färdigheter som utövas inom våra sju forskningsavdelningar. Vi kan genomföra unik forskning genom att kombinera fysisk och teoretisk modellering, med hjälp av egna konkurrenskraftiga simulatorer och laboratorier​ och genom tillgång till våra partners infrastrukturer som till exempel Asta Zero​, Revere​Kristineberg Marine Research and Innovation Centre​​ och SSPA Sweden AB​​.

Forskningen omfattar alla transportslag och bidrar bland annat till säkrare och energieffektivare fordon, flygplan, fartyg och järnvägstrafik. Vår forskning bidrar även till miljövänlig processteknik och hållbar energiförsörjning.


Goda möjligheter till samarbeten

Det finns goda möjligheter till kreativa samarbeten genom den stora bredden i våra teoretiska och experimentella aktiviteter inom flera tillämpningsområden. Vår forskning ska vara samhällsrelevant och bidra till samhällets förmåga att hantera kritiska utmaningar. Särskilt vill vi öka företagens uthålliga konkurrenskraft och deras förutsättningar för en gynnsam ekonomisk utveckling samt bidra till resurshållbarhet genom effektivare utnyttjande av energi och andra resurser i företagens tekniklösningar. Se några exempel på nyttiggörande​.


Kontakta våra avdelningschefer​ eller viceprefekt för forskning för mer information.

Sidansvarig Publicerad: må 05 okt 2020.