Om institutionen för fysikStimulerade av vår tids behov och utmaningar är institutionens ambition att främja en kreativ miljö för forskning, lärande och samverkan. Vi tillför en konkurrensfördel genom att länka de bästa internationella forskarna i materialvetenskap, nanoteknologi och energiforskning med ledande industriella partners.

Vårt arbete täcker allt från experimentellt arbete, beräkningar, metodutveckling och teoretiska utmaningar från grundläggande fysik, via utvecklandet av nya material till direkt industriella tillämpningar som ger nya innovationer.
Vi tror starkt på lärandets betydelse där fysik möter ingenjörskonst, från grundutbildningen till våra forskarstuderandes utveckling.

Institutionen är del av fysiksamhället i Göteborg som har uppemot 200 forskare och lärare, 120 forskarstuderande och 550 ingenjörs- och fysikstudenter.

Vi strävar efter att vara den goda arbetsplatsen där var och en av oss kan utvecklas, både i den vetenskapliga karriären såsom den personliga nivå. Drömmar, passioner och ledarskapsaspirationer ska försannas hos oss.​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​

Sidansvarig Publicerad: to 01 jul 2021.