Att mäta med linjal

Utbildning vid arkitektur och samhällsbyggnadsteknik

Är du intresserad av hur människor bor, hur en bra arbetsplats kan formas och hur våra städer och samhällen byggs så att vi kan leva ett bra liv? Arkitektur handlar om att skapa inspirerande, hållbara och bra miljöer för människor att leva och verka i. Centralt är att utifrån dagens situation och historia föreställa sig framtida rum och samhällen, och genom långsiktigt tänkande och helhetsperspektiv planera för att förverkliga dem.
 
Vill du utbilda dig inom hållbart samhällsbyggande? Byggsektorn är en av de största i svensk ekonomi och spelar en mycket synlig roll i samhället, även för det dagliga livet för enskilda och näringsliv. På institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik arbetar vi med hela kedjan från planering till drift med hänsyn till miljö, energi och ekonomi.
 
Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik erbjuder utbildning på många olika nivåer med ett brett utbud av kurser inom grundutbildning (kandidat- och masterarbete / examensarbete), forskarutbildning och uppdragsutbildning (medverkar i Chalmers Professional).
 

Sidansvarig Publicerad: ti 09 aug 2022.