Asgeir Sigurjonsson och David Martinez
Stipendiemottagare Asgeir Sigurjónsson och David Martinez. Shea Hagy saknas på bilden

Stipendium för innovativt jordbygge

​earthLAB som består av Asgeir Sigurjónsson, Shea Hagy och David Martinez har fått stipendium från Riksbyggen för att utveckla stampform för jordbygge.

​In-Form: Innovativt jordbygge 140 000 kr

 
Vidareutveckling av en metod som kallas stampad jord, vilket innebär att utveckla en förbättrad stampform (In-Form) och arbetsprocess samt verktyg. Stampade jordhus har funnits i årtusenden men är sällsynt i samtida byggnadsprojekt, trots att det vore ett strategiskt steg mot hållbar utveckling.
 
Shea Hagy, David Martinez Escobar och Asgeir Sigurdjónsson är projektledare och arkitekter verksamma  i det egna företaget earthLAB.
 
Asgeir är också verksam vid Chalmers Arkitektur, Shea är på avdelningen för Byggnadsteknologi, Bygg- och miljöteknik, Chalmers. David jobbar som arkitekt i Stockholm. Alla tre läste Masterprogrammet Design for Sustainable Development på Chalmers.
 

"Den goda staden"

Riksbyggens jubileumsfond delar årligen ut stipendier för att stödja forskning, utveckling och utbildning för bättre boendemiljö. I samband med Riksbyggens fullmäktige den 12 maj delades 600 000 kronor ut till stipendiater som på olika vis bidragit till, eller kommer bidra till, innovativa idéer för att göra världens städer mer hållbara.
 

Publicerad: on 25 maj 2016.