Fredrik Nilsson och Shi Xin signerar avsiktsförklaring om samarbete

Fredrik Nilsson och Shi Xin, Vice President för Shanghai Maritime University, underecknar avsiktsförklaringen om samarbete.

Samarbete ska accelerera forskningen inom trafiksystem

​Utvecklingen inom Urban Mobility Systems är snabb och relevansen för samhället hög, inte minst med tanke på urbaniseringen och digitaliseringen i Sverige och globalt. Ett nytt samarbete mellan ACE och Shanghai Maritime University syftar till att accelerera framstegen inom området och stärka möjligheten till tillämpningar.
​Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik tecknade i dagarna en avsiktsförklaring med Shanghai Maritime University om att etablera ett samarbete inom forskning och undervisning. Samarbetet ska främst bestå i aktiviteter inom forskargruppen Urban Mobility Systems på ACE, samt motsvarande gruppering på SMU – Plateau Cluster of Transportation Engineering. Avsiktsförklaringen utgör starten för samarbetet som ska generera initiativ såsom ett gemensamt virtuellt forskningslabb och fysiska utbyten genom att medarbetare och studenter på respektive lärosäte ges möjlighet till mobilitet i form av uppdrag och praktik.

– Shanghai Maritime University är en mycket spännande och stark aktör inom Urban Mobility – ett högaktuellt forskningsområde i snabb utveckling. Vi är därför mycket glada över att kunna ta detta steg mot att etablera ett givande samarbete som ytterligare stärker vår utveckling inom området, säger Fredrik Nilsson, professor och prefekt på ACE.

Xiaobo Qu är professor och leder forskargruppen Urban Mobility Systems på ACE. Han säger:
 – Kina är i framkant vad gäller att anta nya lösningar inom området urban mobility systems. Det kommande samarbetet med Shanghai Maritime University kommer att öka möjligheterna för bilateral forskning och utveckling genom täta kontakter och utbyten, och ännu viktigare – det kommer att öka möjligheten att främja tillämpningar och praktik hos båda parterna.

Det kommande samarbetet med Shanghai Maritime University är en aktivitet i linje med institutionens arbete för att etablera och stärka strategiska partnerskap.
Visa ▼

Om SMU:

Shanghai Maritime University (SMU) is a multi-disciplinary university that encompasses such areas as engineering, management, economics, law, liberal arts, and science, with special emphasis on shipping, logistics and ocean. SMU will celebrate its 110th anniversary in October 2019.
Källa: Shanghai Maritime University official web

Publicerad: fr 14 jun 2019.