Rollspel om renovering av bostäder i miljonprogram

Forskningsprojektet Lärande Lab Hammarkullen, projektledare Jenny Stenberg, testade för första gången det renoveringsrollspel som de håller på att utveckla.

– Vi kallar det "Utbildning till Samrådshjälte". Åtta boende i miljonprogramsområdet Hammarkullen deltog i utbildningen och fyra medverkande från Hyresgästföreningen och Alla ska kunna bo kvar agerade roller som bostadsföretag, verksamhetsutvecklare, förhandlare och jurist. Vi hade även simultantolkning på arabiska. Kul, spännande, svårt, kaos, utmattande, intressant, och väldigt lärande! Särskilt för oss som vidareutvecklar spelet men även deltagarna uttryckte att de lärde mycket och på ett roligt sätt. Vi ska göra fler omgångar efter sommaren, berättar Jenny.

Mer information
Jenny Stenberg, docent, Chalmers tekniska högskola, institutionen för arkitektur och samhällsbyggnad, epost jenny.stenberg@chalmers.se, telefon 031 772 23 46.

Publicerad: må 19 jun 2017. Ändrad: to 22 jun 2017