2016 Unika men lika


​Den internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg är Sveriges största kunskapsfest och ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Varje vår invaderar Vetenskapsfestivalen stan med massor av aktiviteter. Chalmers är en av fyra stolta huvudmän för festivalen. 2016 fyller festivalen dessutom 20 år!
 
Årets tema: unika men lika. Vi lever sida vid sida med varandra, miljarder människor och arter i världen, till synes olika men de flesta av oss lika. Ditt utseende, de villkor du lever under och din fysiska förmåga kan skilja sig från andras, men din tro, dina känslor och vad du identifiera dig med kan vara desamma. Vi är alla lika – lika unika. Vi har olika gener, erfarenheter, olika sätt att lära, att hantera livet och att bara vara. Även om vissa saker verkar identiska kan resultatet bli mycket olika. Hur gör vi denna unika men ändå gemensamma värld begriplig? Hur kan vi arbeta med utbildningssystem, hälsofrågor och mångkulturella utmaningar? Var slutar det mänskliga och var börjar cyborgen? Vi är alla lika, men olika.

Vetenskapsfestivalen pågår mellan den 13 och 17 april. Fri entré. Läs med om Chalmers deltagande i Vetenskapsfestivalen.

Publicerad: to 14 okt 2010. Ändrad: on 23 mar 2016