2019 Den svindlande tanken


​Den internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg är Sveriges största kunskapsfest och ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Varje vår invaderar Vetenskapsfestivalen stan med massor av aktiviteter. Chalmers är en av fyra stolta huvudmän för festivalen.
 
Årets tema: Vad händer i vår hjärna när vi tänker, det till synes osynliga men magiska som sker, bitarna som pusslas ihop, dörrarna som öppnas, insikterna som kommer, känslan av jaget. Om hur vår identitet och personlighet ligger i tänkandet men också samtidigt är som en briljant maskin som kan räkna ut hur man bygger hus och maskiner, förstår kosmos och räddar liv, och som skapar de mest fantasifulla och kreativa idéer. Samtidigt är vårt tänkande inte alltid helt tillförlitligt och färgas av upplevelser vi haft och det som vi önskar hett ska vara. Hur skiljer sig förnuft och känsla åt och varför är vi inte alltid förnuftiga? Vad händer när vi flyttar över tänkandet till maskiner och robotar? Tänkandet, medvetandet och vad har tekniken för betydelse för vårt tänkande och utveckling?

Chalmers forskare, studenter etc samt våra aktiviteter i det öppna programmet i Vetenskapsfestivalen dag för dag:
Onsdag 3 april

Vetenskapsfestivalen pågår mellan den 1–12 april, med både öppet och skolprogram. Fri entré. Läs mer på Vetenskapsfestivalens webbplats.

Projektledare för Chalmers deltagande i Vetenskapsfestivalen
Anna Bergius
Tel 031-772 46 64
anna.bergius@chalmers.se

För idéer gällande skolprogrammet
Dorotea Blank
Tel 031-772 25 55

Publicerad: to 14 okt 2010. Ändrad: fr 29 mar 2019