Doktorand Rakesh Koppram och professor Lisbeth Olsson.
Doktorand Rakesh Koppram tillsammans med professor Lisbeth Olsson i labbet
Foto: Jan-Olof Yxell​​

Forskarutbildning

Allt fler industriella och sociala utmaningar kräver idag specialiserade forskningskunskaper. Chalmers erbjuder en stark forskningsmiljö i en internationell atmosfär. Vår vision, Chalmers för en hållbar framtid, genomsyrar alla aktiviteter inom forskning, utbildning och nyttiggörande. Strävan är att utveckla lösningar som bidrar till att skapa en hållbar framtid.

Forskarutbildning ger dig möjlighet att utveckla en forskningsspecialitet och dina egna vetenskapliga koncept. Att studera som doktorand hjälper dig att utveckla färdigheter som kan leda till framtida möjligheter i såväl akademin som industrin. Du utvecklar din analytiska förmåga, blir en lagmedlem och problemlösare, och utvecklar dina färdigheter i att kommunicera och presentera.

Chalmers erbjuder en attraktiv och konkurrenskraftig forskarutbildning. Som doktorand är du anställd av Chalmers. En doktorandanställning är en visstidsanställning på heltid, generellt begränsad till max fem år. Som anställd får du månadslön och forskarstudier är fria från avgifter.

Forskarstudier vid Chalmers utvecklar din förmåga att bedriva forskning av högsta internationella kvalitet till förmån för ett hållbart samhälle. Chalmers fokus på tillämpad forskning och starka kopplingar till industrin säkerställer att våra utbildningar alltid är aktuella och relevanta.

Sidansvarig Publicerad: on 18 aug 2021.