GMVs julkalender mål 8 Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Verka för en inkluderande och långsiktigt hållbar ekonomisk tillväxt, full och produktiv sysselsättning med anständiga arbetsvillkor för alla
Det åttonde globala målet för hållbar utveckling slår fast att främjandet av makroekonomisk stabilitet och gott investeringsklimat, sysselsättning och anständiga arbetsvillkor är viktiga faktorer för hållbar utveckling. Mer än hälften av världens arbetstagare befinner sig i osäkra anställningar. Goda förutsättningar för privat företagande och entreprenörskap är en av grundpelarna för en tillväxt som hela samhället deltar i, och för att kunna utrota extrem fattigdom. Främjande av anständiga arbetsvillkor bör bedrivas parallellt med att utvidga tillgången till grundläggande sociala förmåner.

Se film med Per-Olof Arnäs, universitetslektor vid avdelningen för Service Management and Logistics, Chalmers. Han forskar inom godstransportsystemets digitalisering och har även ett förflutet i transportbranschen.

Mer om Per-Olof Arnäs

Per Olof även en av lärarna bakom Chalmers nya MOOC i logistik som startar den 12 december.
På sin fritid är han programledare och producent för Logistikpodden där han möter eldsjälar och experter inom transport och logistik.
NORTHERN LEAD is a logistics competence centre formed by Chalmers University of Technology and the University of Gothenburg in co-operation with the Logistics and Transport Society LTS.
Centrum för forskning om arbete och sysselsättning - Work and Employment Research Centre (WE) vid GMV, främjar forskning och forskningssamarbete kom hållbart arbete och sysselsättning, tvärs över disciplingränser.
Har du fler exempel på forskning eller verksamhet vid Chalmers eller Göteborgs universitet med koppling till detta mål?
Skicka gärna tips till gmv@chalmers.se

Följ GMV:s julkalender och öppna 17 luckor för en hållbar framtid

Varje dag, från första till sjuttonde december, presenterar GMV ett av de globala målen för hållbar utveckling. Möt forskare på Chalmers och Göteborgs universitet som berättar om hur de arbetar för att bidra till de globala målen och läs om projekt som på olika sätt kopplar till målen. Den artonde december blir det en bonuslucka som räcker fram till julafton.
Till julkalendern

Publicerad: fr 09 dec 2016. Ändrad: ti 03 jan 2017