Studentdagen Act Sustainable!

Studenter vid Göteborgs universitet och Chalmers hälsas välkomna till Act Sustainable! - en årlig inspirationsdag inom hållbarhet.
Temat för dagen är FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling som ska förändra världen till år 2030. 
 
Under ​dagen finns tillfälle att medverka i interaktiva workshopar där Göteborgs studenter bland annat kan prova på hållbar ingenjörskonst och skapa innovation för hållbar utveckling.

Genom inspirerande föreläsningar och möten får studenterna insikter och verktyg för att kunna bidra till en hållbar samhällsutveckling hemma och internationellt.

SDSN Youth och Sveriges ungdomsrepresentant i FN:s högnivåforum för hållbarhet Björn Fondén djupdyker i de globala målen på ett medryckande sätt, och Göteborgs studentföreningarna för hållbarhet anordnar ett klädbytarevent där deltagarna kan uppdatera sin garderob på ett schysst sätt.

Dagen gästas bland annat av prisbelönta juristen och eldsjälen Milad Mohammadi samt designern, författaren och entreprenören Johanna N, tillsammans med en stor skara hållbarhetsproffs som studenter kan speeddejta i samarbete med Miljöbron.

Dagen arrangeras av Students for Sustainability-organisationerna vid Göteborgs universitet och Chalmers i samarbete med Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV.

Begränsat antal platser. Mer info och anmälan: www.hallbarhet.se
​http://www.hallbarhet.se/​
Kategori Evenemang
Plats: Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15, Göteborg
Tid: 2017-10-03 12:00
Sluttid: 2017-10-03 18:00

Publicerad: to 04 maj 2017. Ändrad: to 21 sep 2017