Glocal Film Festival med forskarsamtal i podden Målmedvetenskap

​17 mål, 17 städer, 17 veckor. Från 17 augusti till 17 december turnerar Glocal Film Festival runt Sverige med bra film och fördjupande samtal på temat globala målen för hållbar utveckling. När festivalen kommer till Göteborg ligger fokus på mål 14: Hav och marina resurser.

​Glocal Film Festival är en ambulerande filmfestival som vill göra det globala lokalt och bjuda på världens bästa filmer och Sveriges främsta föreläsare för vår tids viktigaste åtagande - de globala målen för hållbar utveckling. Hösten 2018 åker festivalen på turné med film och efterföljande samtal med inbjudna samtalsledare och organisationer.

När Glocal Film Festival kommer till Göteborg ligger fokus på mål 14: Hav och marina resurser.

På programmet finns bland annat samtal och frågestund med forskare i podden Målmedvetenskap: Hur kan vi använda havets resurser på ett långsiktigt och hållbart sätt?
De inbjudna forskarna som tar med sina kunskaper och erfarenheter till samtalet är Ida-Maja Hassellöv (Institutionen för mekanik och maritima vetenskaper, Chalmers), som bland annat forskar om sjöfartens miljöpåverkan och miljörisker med sjunkna vrak, och Lena Gipperth (Juridiska institutionen, Göteborgs universitet), som är föreståndare för Centrum för Hav och samhälle och forskar inom områdena miljö- rätt, marin styrning samt havs- och vattenförvaltning.

Anmälan och mer information
Kategori Evenemang
Plats: Bio Roy, Kungsportsavenyn 45
Tid: 2018-11-15 15:00
Sluttid: 2018-11-15 18:00

Publicerad: on 07 nov 2018.