Att hantera hållbarhetens mångfald i undervisningen

​Workshop om lärande för hållbar utveckling. Workshopen leds av Martin Persson och Frances Sprei, Fysisk resursteori, Institutionen för Rymd, geo- och miljövetenskap på Chalmers, som är aktuella med boken "Hållbar utveckling - nyanser och tolkningar".
​Workshopen riktar sig främst till undervisande personal på Chalmers och Göteborgs universitet, men även andra lärare kan ha intresse av att delta.
I takt med att hållbar utveckling ska integreras i allt fler utbildningar och kurser så ställs man som lärare inför nya utmaningar: hur engagerar man studenter som kanske har lite eget intresse i frågan och hur hanterar man de normativa aspekterna av hållbar utveckling? I denna workshop kommer vi dela med oss av de erfarenheter vi har från att undervisa på en rad obligatoriska hållbarhetskurser på Chalmers, från kandidat- till doktorandnivå.
 
Deltagarna kommer få prova på konkreta övningar som författarna använder i undervisningen och vi kommer att utbyta erfarenheter kring hur man kan engagera fler studenter i hållbarhetsfrågor.
Workshopen kommer utgå från en ny lärobok i ämnet: "Hållbar utveckling - nyanser & tolkningar", av Fredrik Hedenus, Martin Persson & Frances Sprei.

​Föreläsare:
Frances Sprei Martin Persson

 

Efter workshopen blir det bokrelease-fest. Plats och tid meddelas senare.

 
Obligatorisk anmälan. Anmäl dig här
 
Fika serveras under workshopen.
 
 
Arrangörer: Institutionen för Rymd, geo- och miljövetenskap, Chalmers i samarbete med Göteborgs centrum för hållbar utveckling
Kategori Workshop
Plats: Catella, Chalmers kårhus
Tid: 2018-04-24 13:30
Sluttid: 2018-04-24 16:00

Publicerad: on 11 apr 2018.