Silvermedalj till Chalmers i internationell fysiktävling

Chalmers lag tog hem en hedrande andraplats i International Physicists’ Tournament 2017. Sverige besegrades därmed med knapp marginal av Ukraina under skärtorsdagens final. Frankrike tog hem bronsmedaljen.

​Ungefär 150 personer från 15 olika länder deltog i den internationella fysikturneringen för kandidat- och mastersstudenter världen över. I Chalmers lag ingick Henrik Gingsjö, Sanna Jarl, Martin Selin, Åke Andersson, Thana Sriviriyakul and Carl-Joar Karlsson.
Tävlingen arrangerades av Fysikcentrum Göteborg och hölls på Chalmers 8-13 april.
Sveriges television uppmärksammade den spännande finalen, som inleddes med en klurig utmaning – att bygga ihop en möbel utan instruktioner.

Se inslaget som sändes i SVT Nyheter Väst den 13 april 2017.

Läs mer om lagen och evenemanget på International Physicists’ Tournaments hemsida.
Läs också Världens vassaste fysikstudenter löser våra vardagsproblem

Publicerad: fr 21 apr 2017. Ändrad: må 24 apr 2017