GMV Forskarlunch: Grön ekonomi inför Rio +20

2012-03-09 12:00

GMV bjuder in medlemmar i GMVs nätverk till forskarlunch på temat:
Forskningsbaserad rådgivning inom miljö- och klimat - Synpunkter på grön ekonomi inför Rio+20

I sommar hålls FNs stora miljö- och utvecklingskonferens i Rio de Janerio (Rio+20). Konferensens huvudteman är grön ekonomi och institutionella ramverk för hållbar utveckling. Med anledning av konferenstemat bjuder GMV in till lunchmöte för att diskutera om grön ekonomi, vad det betyder för utvecklingsländer och för Sveriges politik för global utveckling.

Anders Ekbom, miljöekonom och ansvarig för GMVs miljöekonomi- och policygrupp samt Sida:s helpdesk för miljö och klimat, inleder mötet med att ge sin bild av frågorna ovan samt ge en kort beskrivning av rådgivningsverksamheten vid GMV.

Forskarlunchen vänder sig till medlemmar i GMVs nätverk med intresse för grön ekonomi i ett internationellt perspektiv och nyfikenhet på forskningsbaserad rådgivning.

Mötet hålls på svenska eller engelska beroende på deltagarnas språkkunskaper.

Kategori Möte
Arrangör GMV
Tid 2012-03-09 12:00
Sluttid 2012-03-09 13:30