Kårrestaurangen i ny skepnad

Chalmers kårrestaurang har inte bara fått en fantastisk ansiktslyftning, den har även begåvats med nytt namn - EnTré.

Det nya namnet anspelar på att det egentligen handlar om tre restauranger i en - lunchrestaurangen, affärsluncher med bordsservering på "hyllan" och Chalmers stora festsal, en av Göteborgs allra största.
Matsalen har genomgått en rejäl förändring. I det gamla köket har inretts ett nytt bufférum. Där kan man välja husmanskost, à la carte, pasta, olika korvrätter, tex-mex, soppa, wok eller salladsbuffé. Gästerna går direkt till den "lucka" de vill hämta mat från, utan att behöva vänta i kö.
- Tanken har varit att skapa ett fritt flöde, berättar restaurangchefen Anders Göth.
Akademiska hus har varit projektledare för ombyggnaden och GF-konsult AB har stått för projektering och byggledning.
För arkitektur och inredning står Erseus, Frenning & Sjögren Arkitekter AB.
- Vi har fortsatt med naturmaterialen och tagit upp färgerna från det röda teglet i pelarna och den gråsvarta kalkstenen på golvet. Det varma terrakottaröda i stolarna skall bidra till att ge feststämning, berättade Monica Strandäng, en av arkitekterna.
Alla detaljer har ritats av gruppen. En intressant nyhet är de piedestalliknande klädhängarna, som är utplacerade i hela matsalen och dekorerade med stora blomsterarrangemang.
Taket har blivit ljusare, vilket gör att limträbalkarna framträder bättre. Alla gamla ventilationsanordningar i taket har tagits bort. Man har tagit upp ljusinsläppande fönster och lanterniner och installerat ett stort antal spiralliknande armaturer, som skall ge samma sken som kristallkronor.
Den största förändringen genom renoveringen är att EnTrés "hylla" har byggts ut för serverade arbets- och affärsluncher med plats för cirka 120 gäster. Här finns också en separat styrelsematsal för drygt 20 gäster samt två mindre kabinett för 10 personer vardera.
- Miljön har blivit fantastisk! Äta måste vi ju och nu har vi tillfälle att göra det i en miljö som stimulerar till att utveckla sociala kontakter. Närheten till våra främsta medarbetare, de studerande, är väldigt viktig, sa rektor Anders Sjöberg under invigningslunchen på EnTrés hylla. Särskilt angeläget att framhäva tyckte han det var att EnTré nu har bättre plats för banketter, som den som hålls vid den årliga promotionshögtidligheten.

Kerstin Törsäter


Uppdaterad senast: 3 januari 1997
Till Chalmers Alumni
webmaster@chalmers.se